2391031454 Άδενδρο, Θεσσαλονίκη cooperativeaxios@gmail.com
 
 
 
 
 
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΑΞΙΟΣ"
Παραγωγή Αιγοπρόβειου Γάλακτος | Θεσσαλονίκη


Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «ΑΞΙΟΣ» που εδρεύει στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 από 31 παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος.

Ο σκοπός δημιουργίας του Συν/μου ήταν και είναι για να βοηθήσει τους Αιγοπροβατοτρόφους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η αναβίωση των αρχών και αξιών του υγιούς συνεταιρίζεσθαι, που είναι αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας. 

Η ισχύς εν τη ενώσει με συνέπεια την αύξηση των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων, η ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας και το αυξημένο επίπεδο τεχνικοοικονομικής βοήθειας σε κάθε μέλος – κτηνοτρόφο αποτελούν συνιστώσες του λειτουργικού μοντέλου μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτό που χαρακτηρίζει τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΑΞΙΟΣ» είναι η ομαδικότητα και η συλλογικότητα. Η συλλογή και πώληση του γάλακτος γίνεται ομαδικά, όπως και η προμήθεια ζωοτροφών για τα μέλη του Συν/σμού, πετυχαίνοντας έτσι και καλύτερες τιμές μαζί με διακανονισμό στις πληρωμές. 

Πλέον, ο παραγωγός έχει τις ζωοτροφές ετοιμοπαράδοτες στο στάβλο του χωρίς να ασχοληθεί με την αναζήτηση τους.

Τέλος, στόχος και σκοπός του Συν/σμού είναι η προσκόμιση ποιοτικού γάλακτος και η ομαλή διαχείρισή του, καθώς λειτουργούμε με αυστηρά κριτήρια για τα μέλη μας όσο αφορά την λιποπρωτεινική σύσταση και το μικροβιακό φορτίο στο γάλα. 

Για να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αξιώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας για τις επόμενες χρονιές. 

Με τη δύναμη που μας προσφέρει ο Συνεταιρισμός αλλά και την κοινή πολιτική με τους άλλους συνεταιρισμούς προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτρόφος για να μπορέσει η κτηνοτροφία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η εμπειρία μας βασίζεται στα 4 χρόνια της ζωντανής παρουσίας μας στον τομέα του Αιγοπρόβειου γάλακτος, αλλά και η πολύχρονη εμπειρία των παραγωγών-μελών μας.