2391031454 Άδενδρο, Θεσσαλονίκη cooperativeaxios@gmail.com
hero image
 
 
 
 
 
ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Αιγοπροβατοτροφικός Συνεταιρισμός "Αξιός" | Θεσσαλονίκη


Η Ομάδα Παραγωγών «ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΣ» που εδρεύει στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2018 από 31 παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος.

Ο σκοπός δημιουργίας της Ομάδας Παραγωγών ήταν και είναι για να βοηθήσει τους Αιγοπροβατοτρόφους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ομάδα Παραγωγών «ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΣ» είναι η ομαδικότητα και η συλλογικότητα. Η ομάδα παραγωγών παράγει και εμπορεύεται το γάλα της σε διάφορες γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες παράγουν υποπροϊόντα αιγοπρόβειου γάλακτος, όπως τυρί φέτα, γιαούρτι πρόβειο και κατσικίσιο, κατσικίσιο γάλα. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η συλλογή και πώληση του γάλακτος γίνεται ομαδικά, όπως και η προμήθεια ζωοτροφών για τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών, πετυχαίνοντας έτσι και καλύτερες τιμές μαζί με διακανονισμό στις πληρωμές. 

Πλέον, ο παραγωγός έχει τις ζωοτροφές ετοιμοπαράδοτες στο στάβλο του χωρίς να ασχοληθεί με την αναζήτηση τους.

Οι κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων βρίσκονται σε διάφορές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. 

Στο σύνολο, η Ομάδα παραγωγών έχει γύρω στα 5.000 αιγοπρόβατα και περίπου 400.000 κιλά γάλακτος ετησίως, τη μεγαλύτερη ποσότητα σε αρίθμηση στο Νομό Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση, από τις μεγαλύτερες σε αριθμό στην Β. Ελλάδα. 
Οι εγκαταστάσεις των μονάδων ως επί το πλείστον είναι σύγχρονες και ηλεκτροδοτούμενες και ο τρόπος αρμέγματος γίνεται με αρμεκτικές μηχανές. 

Τα αιγοπρόβατα ταΐζονται με πλούσια και άριστα σιτηρά, ενώ βόσκουν από άνοιξη μέχρι αρχές φθινοπώρου στις τριγύρω καταπράσινες κοιλάδες, με ιδανικές συνθήκες για την ευζωία των αιγοπροβάτων.
Τέλος, στόχος και σκοπός της Ομάδας Παραγωγών είναι η προσκόμιση ποιοτικού γάλακτος και η ομαλή διαχείρισή του, καθώς λειτουργούμε με αυστηρά κριτήρια για τα μέλη μας όσο αφορά την λιποπρωτεινική σύσταση και το μικροβιακό φορτίο στο γάλα. 

Για να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αξιώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας για τις επόμενες χρονιές.
Η εμπειρία μας βασίζεται στα 4 χρόνια της ζωντανής παρουσίας μας στον τομέα του Αιγοπρόβειου γάλακτος, αλλά και η πολύχρονη εμπειρία των παραγωγών-μελών μας.